Vernís incolor alimentari apte per a contacte amb aliments, per a fusta, superfícies minerals, expositors d’aliments i utensilis variats per a la indústria alimentària, i superfícies obertes.

Són múltiples les superfícies presents en la indústria alimentària, que han de ser degudament vernissades per ser aptes en contacte o indirecte amb aliments. Les superfícies poden ser molt variades, com a expositors, prestatgeries, safates, elements de fusta, de pissarra i altres materials per servir aliments, peces procedents d’impressores 3D, utensilis, superfícies obertes de sostres i parets, etc. Fakolith ofereix diverses solucions certificades tant per cumpliment de la UE 10/2011 i la seva última revisió EU 2018/213, com també per al simultani compliment de la FDA 21 CFR 175.300. Tots els vernissos i pintures foodgrade de Fakolith estan tractats amb la tecnologia antibacteriana alimentària BioFilmStop, que contribueix positivament a evitar la implantació dels bacteris causants de toxiinfecciones alimentàries, incrementant la seguretat alimentària i sanitària.

Resum de la solució i procediment bàsic més habitual

A causa de la diversitat de superfícies existents, no existeix un sol vernís alimentari que pugui cobrir totes les aplicacions, per la qual cosa li recomanem provi d’entre les següents opcions la que més s’ajusti al seu cas. Partint de base netes i eximeixen de pols, i tenint en compte especialment en la fusta, que s’hauran de seguir els processos habituals d’escatat i aspiració, disposa actualment de les següents opcions:

  • Opció A- DISPERSOL CLEAR FOODGRADE: Es tracta del primer vernís alimentari, apte per al contacte directe i indirecte amb aliments, que compleix simultàniament la regulació europea EU 10/2011 i l’americana FDA 21 CFR 175.300. És un vernís acrílic en base dissolvent alimentari desaromatitzat, de fàcil aplicació i renovació per a superfícies de baix estrès, principalment per a bases absorbents en contacte indirecte, o directe amb aliments secs no grassos (consulti limitacions en fitxa tècnica).
  • Opció B- FAKOLITH FK-45 FOODGRADE: Quan es requereix de les màximes resistències fisicoquímiques i la major compatibilitat de contacte directe la versió vernís de la epoxi alimentària FK-45 FoodGrade (BPA Compliant), és sens dubte l’opció més adequada.

Addicionalment disposem de solucions personalitzades per a la indústria del packaging alimentari, en vernissos acrílics a l’aigua (overprint food contact Varnish) aptes per a contacte amb aliments. Si està interessat, contacti amb el nostre departament tècnic a través del formulari de contacte.