Quan sentim parlar de cases passives a Girona, molts ens preguntem de què es tracta. Aquestes cases utilitzen recursos de l’arquitectura bioclimàtica, combinant-ho amb una gran eficiència energètica. Opta per una casa ecològica i sana, que ofereixen (a diferència de la construcció tradicional) una temperatura ambient confortable sense l’aplicació de la calefacció convencional.

L’aïllament en aquestes cases és absolut, i la renovació de l’aire es realitza mitjançant un sistema de ventilació amb un bescanviador de calor, renovant l’aire però evitant que s’escapi la calor. Però parlant en concret, què ha de complir la meva casa per a ser passiva?

  • Sense ponts tèrmics: És essencial acabar amb els ponts tèrmics per a poder acabar amb les pèrdues de calor, les humitats i els fongs.
  • Sistema de ventilació amb recuperació d’energia: Mitjançant un sistema de VMC doble flux, s’assegura la qualitat de l’aire el que aconsegueix un gran confort tèrmic i estalvi d’energia.
  • Disseny intel·ligent: Essencial un disseny perfecte per a poder tenir temperatures agradables a l’interior durant tot l’any i gaudir de llum natural.
  • Portes i finestres: En aquest cas és de vital importància triar unes finestres i portes de qualitat que permetin un bon aïllament tèrmic i acabi amb les pèrdues de calor.
  • Control d’estanquitat de l’aire: Els orificis en l’envolupant de l’edifici causen un gran nombre de problemes en els períodes més freds de l’any. Acabar amb les esquerdes i buits és essencial.
  • Aïllament tèrmic: Gràcies a un aïllament professional i de qualitat, les casa passives perden molt poca calor. A més, s’aconsegueix fer un ús mínim de la calefacció.

Si necessites qualsevol tipus d’informació sense cap mena de compromís, no dubtis en contactar amb nosaltres! Un expert del nostre equip t’assessorarà!