Fakolith com a referent de la innovació en relació als desenvolupaments en pintures alimentàries i sanitàries.

Seguretat alimentària amb pintures tecnològiques

L’empresa alemanya Fakolith s’ha convertit en un dels principals especialistes mundials en les pintures alimentàries. Una part de la seva R+D+i es treballa a Tortosa.

Antonio Francès és el director de Fakolith Chemical Systems i parla sobre els avanços i objectius dins d’una empresa innovadora en el seu sector.

Què és i a què es dedica Fakolith?

Som una Pime d’arrel alemanya dedicada al desenvolupat i comercialització d’especialitats en pintures i tractaments de superfícies. També estem especialitzats en les pintures alimentàries.

Què són les pintures alimentàries?

Les pintures i vernissos aptes per al contacte directe i indirecte o ocasional amb aliments i begudes, matèries primeres alimentàries, productes semiprocesados o acabats, aigua potable i també les pintures que s’usen en packaging alimentari, com pot ser l’interior de les llaunes de refrescs.

Quin és el seu fet diferenciador?

Comptar amb un excel·lent equip humà i uns clients compromesos amb l’alt valor afegit, ens ha empès a apostar per la R+D+i oficial des de la planta de Tortosa. Gràcies a ells, hem passat de ser importadors de productes de la seu alemanya, a ser desenvolupadors i exportadors d’innovadores tecnologies i productes pioners a nivell global des de Tortosa.

Quins són les seves tecnologies més destacades?

Liderem el desenvolupament i evolució constant de dues tecnologies pioneres en el camp de la seguretat i higiene alimentària i sanitària. La ‘Tecnologia FoodGrade’ ens està permetent desenvolupar innovadors vernissos i pintures aptes per al contacte directe i indirecte amb aliments i begudes, evitant que migren substàncies tòxiques a la cadena alimentària. La ‘Tecnologia BioFilmStop’ per si sola o combinada amb l’anterior, evita el creixement dels bacteris i microorganismes nocius, que són causants de greus toxiinfecciones en la indústria alimentària, o de les creixents infeccions nosocomiales adquirides per pacients en hospitals mentre són atesos.

Quina és la seva aplicació pràctica?

Pintures i vernissos àmpliament certificats a nivell internacional, per al seu ús segur en dipòsits d’aliments, canonades, maquinària i elements de transport, packaging alimentari, superfícies obertes de parets, sostres i paviments, en zones de producció, en sales blanques, en hospitals i quiròfans, i allà on la higiene i seguretat alimentària o sanitària són una prioritat.

Quins objectius tenen de cara al futur?

Una de les nostres metes a aconseguir és créixer al mercat espanyol, europeu i global, per a això, a part de les regulacions europees, estem ja homologant les regulacions americanes FDA. Volem liderar la tecnologia i la innovació per posicionar-nos com el referent europeu del sector en aquesta especialitat.