L’auge que els paviments estampats o de formigó imprès han tingut en l’última dècada és notable, però ens són per sempre, com demostra l’enorme quantitat de m² que actualment es troben deteriorats i sense una solució alternativa al clàssic i recurrent repintar que desvirtua tota la seva essència i limita la seva posterior vida útil i manteniment.

Fakolith com a especialista en restauració i conservació de superfícies minerals, ha desenvolupat un fàcil sistema de restauració de paviments estampats i de formigó imprès, basat principalment en les veladures minerals i proteccions transpirables de Fakolith, que proporcionen una segona vida amb fàcil manteniment i durabilitat estesa a paviments estampats deteriorats.

Com a norma general quan tenim un paviment estampat de formigó imprès deteriorat, hem d’analitzar el seu estat, i principalment se’ns presentaran 2 possibles escenaris::

 • Paviments que encara conserven gran part de la resina protectora: Aquest cas pot ser l’únic que pot resultar més costós, tot en funció del tipus i la quantitat de resina que quedi, doncs per reparar cal extirpar, és a dir haurem de decapar de forma senzilla la resina protectora amb el nostre decapant multicapa macs Asur, com a pas previ.
 • Paviments que no conserven gran part de la resina protectora:
  • Neteja: Evidentment, a part de la deterioració, el primer que va a presentar aquests paviments és brutícia acumulada i infiltrada, per la qual cosa serà necessària la seva correcta neteja amb els nostres netejadors FK-111 (Grasses i pol·lució) i FK-12 (Sales i microorganismes). En funció del tipus d’afecció pot ser que sigui només necessari un dels netejadors, però existeixen casos en què és recomanable l’ús dels 2, un darrere l’altre, en l’ordre citat. Així deixarem la base del paviment estampat de formigó imprès neta i receptiva als següents tractaments.
  • Veladura mineral: Les veladures minerals al silicat de Fakolith han estat utilitzades històricament en la restauració, decoració i protecció de tot tipus de bases minerals; façanes, monuments, tematització professional, aquaris, etc… i des de fa ja 10 anys s’usen també en la restauració de paviments estampats de formigó imprès.El gran avantatge de les veladures minerals al silicat de Fakolith és que penetren en els porus de la base mineral i cristal·litzen els seus pigments òxids, passant a formar part de la base mineral per silicificación. Aquests enllaços químics eviten que les veladures puguin desconcharse, creant cristalls insolubles en aigua, que a més consoliden la base del paviments estampat de forma considerable. Els pigments utilitzats són exclusivament pigments òxids, que són els que no es degraden amb els rajos O.V.

   Els acabats naturals que proporcionen les veladures minerals de Fakolith no formen pell superficial i estan disponibles en incolor, perquè l’aplicador pugui pigmentarlos al seu gust amb nostre coloreixis òxid del pigments universal Mixol, o també les nostres veladures minerals Multilite Color i Multilite MonoCromestan disponibles en una àmplia Carta de colors de sèrie de veladures minerals. Addicionalment el nostre departament tècnic pot formular-li altres colors ad hoc.

  • Acabat protector transpirable i renovable: Un dels principals problemes de la mala vellesa i impossibilitat de realitzar un manteniment adequat, ha estat l’ús de resines protectores i selladores de capa gruixuda en paviments impresos de formigó imprès. La seva mala vellesa s’ha posat de manifest amb el pas dels anys amb constants problemes de manteniment.