Moltes vegades ens veiem atabalats per les quantitats de residus que hem de reciclar. Però l’origen del problema pot solucionar-se si optem per crear menys residus. Si cadascun de nosaltres canviem algunes dels nostres petits costums, acabarem amb multitud de residus i la nostra llar serà més feliç.

Avui parlarem de com buscar alternatives a tots aquests moments per a generar menys escombraries:

  • Sempre amb la teva bossa: Porta sempre una bossa a mà i així no hauràs de comprar una cada vegada que vagis a les botigues. Estalviaràs diners mentre cuides el medi ambient!
  • Imprimeix el just: No gastis més paper que el necessari, intenta treballar amb documents digitals i així aconseguiràs imprimir només l’imprescindible.
  • Allunya’t dels productes sobre empaquetats: En el mercat trobaràs multitud d’aliments que porten excés de plàstics en el seu embolcall. Evita comprar aquest tipus de productes i torna a comprar a granel, et permetrà una major autonomia en triar exactament la quantitat que necessites. A més, avui dia trobaràs diversos establiments que tornen a aquesta fórmula per a deixar clar el seu compromís mig ambiental.
  • Pots de cristall: Si optes pels aliments a granel, una bona idea és tenir a casa pots de vidre que aniràs emplenant una vegada i una altra quan realitzis una compra.
  • Aigua de l’aixeta: Pots fer-te amb una ampolla de cristall, la qual cosa et permetrà emplenar-la una vegada i una altra sense necessitat de comprar de plàstic una vegada i una altra. Aprofita ara, existeixen dissenys d’ampolles preciosos!
  • Coberts i gots: El metall i el cristall seran els teus grans aliats, perquè puguis deixar a un costat les vaixelles d’un sol ús.
  • Alimentació organitzada: Planifica els teus menús i serveix quantitats justes per a evitar el desaprofitament dels teus menjars.

Com pots veure, la teva llar pot estar compromès amb el medi ambient canviant uns senzills costums. Si vols que la teva casa sigui totalment sostenible, pots comptar amb nosaltres per a realitzar l’aïllament natural de la teva casa. Truca’ns i parlem!