Ara estem a l’estiu però en un no res tenim l’hivern a sobre amb el fred i a Girona es nota… per això els següents mesos començarem a notar una pujada considerable en les nostres factures. Disminuir el consum energètic et permetrà reduir la despesa domèstica i començar a gaudir del confort del teu habitatge. Cada vegada trobem majors facilitats perquè la nostra vida diària sigui més còmoda. Trobem electrodomèstics amb una major eficiència i funcionalitat pel que la demanda de la xarxa elèctrica no deixa d’augmentar.

Avui volem parlar sobre alguns petits consells que et permetran estalviar energia a casa de manera senzilla:

  • La llum: S’ha de tenir en compte les llums que es compren, per a poder saber quant et permeten estalviar en il·luminació.
  • Calefacció: Començarem pel manteniment de les calderes ja que pot arribar a estalviar-nos fins a un 15% per any. També hem d’evitar que els mobles tapin els radiadors i els hem de mantenir nets. Una altra qüestió important és que els radiadors s’han de purgar al començament de la tardor perquè l’aire que tenen dins no dificultin la transmissió de calor.
  • En la cuina: És molt important triar el recipient adequat per a cuinar i tapar els recipients de cocció. Les olles de pressió per exemple, acceleren el temps de cocció i permeten un estalvi d’energia de fins al 75%. També recomanem no obrir el forn fins que finalitzi per a no perdre calor i energia.
  • Electrodomèstics: És imprescindible realitzar una bona elecció del model i per a això és important fixar-se en l’etiqueta energètica dels electrodomèstics. Existeixen set categories d’eficiència, des de la lletra A a la G, sent la primera la de major eficiència energètica.

Des de Massich et recomanem intentar reduir el consum energètic de la teva llar per a poder disminuir l’impacte ambiental, estalviar en les factures de la llum i millorar les despeses familiars.