Com ja sabem aïllar correctament la nostra llar ens evitarà perdudes de temperatura pel que podrem estalviar energia. Quan parlem d’aïllament, ens vénen al cap diferents materials que podem emprar en la nostra llar. Però moltes vegades no som conscients de la importància d’instal·lar un bon aïllament tèrmic en parets, sostres i sòls per poder beneficiar-nos d’uns estalvis energètics de fins a un 35% en la despesa de la calefacció.

Per ser un material de qualitat, ha d’oferir:

  • Una alta resistència al foc per donar major seguretat a la teva casa.
  • Alta resistència a la calor, per afavorir l’estada en la teva llar d’estiu.
  • Posseir fibres que absorbeixin el soroll aconseguint així un bon aïllament acústic.
  • Baixa conductivitat i alta resistència tèrmica.

Per determinar amb major exactitut la qualitat d’un material aïllant, hem de diferenciar entre l’aïllament extern i l’intern de la nostra llar.

Aïllament tèrmic exterior: Se sol emprar poliestirè extruit (únic aïllant capaç de mullar-se sense perdre les seves propietats) o llanes minerals i escumes que es fixen a la paret. Una dels principals avantatges d’aquest aïllament és que corregeix fàcilment els ponts tèrmics.

Aïllament tèrmic interior: Aquesta opció és molt més econòmica que l’anterior. A més, es pot realitzar en un sol dia evitant obres llargues i molestes. El nostre material estel per a aquest tipus d’aïllaments és la llana mineral, que s’elabora amb materials naturals i atorga les millors qualitats d’aïllament tèrmic i acústic que existeixen.