Per preservar les superfícies en el seu aspecte original pel que van ser creades alhora que protegir-les de les pintades, s’han dissenyat els protectors antigraffiti. Com ocorre amb qualsevol problema, és millor prevenir que guarir. És per aquest motiu que s’han dissenyat solucions preventives que sense amb prou feines alterar l’aparença de la superfície, dificulten l’adherència dels grafiti i afavoreixen la seva eliminació.

Les característiques de les superfícies minerals que són les més comunes les dividim principalment en:

  • Minerals poroses: pedra natural i artificial, formigó, prefabricats, morters, etc…
  • Minerals polides o molt poc poroses: gres, marbre i granit polit, ceràmica…
  • Superfícies lacadas o sintètiques: vehicles, senyals, persianes, panells…
  • Façanes pintades.

En les superfícies minerals és vital per a la salut de la seva estructura que la humitat que es genera des de l’interior tingui el camí buidat cap a l’exterior a través dels seus porus, per tant qualsevol solució aplicada ha de tenir en compte aquest principi de transpiració i ha de tenir una bona difusió del vapor, o els resultats seran contraproduents.

Mereixen un esment especial, els innovadors compostos fluorados C6 i C8 dels nostres antigraffitis macs, que penetren a la base sense amb prou feines crear film superficial i sense alterar la transpiració (SD=0,02). Alternativament les formulacions nanométricas en superfícies minerals no poroses, perquè a causa de la petita grandària de les seves molècules, són capaces de penetrar en els porus més petits.

La nostra gamma Fakolith-Scheidel de protectors antigraffiti macs cobreix pràcticament totes les necessitats de protecció:

Antigraffitis Permanents: són els protectors que resisteixen una mitjana de 8-12 rentats, i després de l’eliminació del grafiti segueixen funcionant. La seva durabilitat final va en funció de la duresa de la superfície i el nº i mètode de rentat. Les noves pintades s’eliminaran amb aigua calenta a pressió o utilitzant els nostres netejadors macs.

Antigraffitis Renovables: són capes protectores transpirables, que s’eliminen fàcilment amb aigua calenta a pressió, i arrosseguen al grafiti. Han de ser aplicats de nou, després de la neteja dels grafiti.

Oferim principalment 3 Protectors Anti-Grafiti

  • macs Fluorosil: Protector antigraffiti permanent, no pelicular hidrofugant i oleoretardant, per a bases minerals poroses.
  • Graffi-Protect: Protector renovable per al seu ús principalment en façanes que estan pintades.
  • macs Eposilan: Protector permanent nano pelicular d’alta lluentor per a bases minerals polides. (Consulti disponibilitat en mat). També és utilitzat per protegir els bons grafiti i diverses pintures artístiques o funcionals, pintant sobre ells.

Per a la resta de superfícies, ens pot consultar el seu cas, però moltes vegades no té sentit aplicar una protecció antigraffiti , ja que no aporta avantatges, com per exemple sol passar en senyals de tràfic, cristalls, plexiglass… Aquí el recomanable és usar els netejadors macs més adequats a cada cas.

Cura amb els falsos vernissos anti-grafiti

Sovint es venen simples vernissos incolors com a falsos antigraffitis, i això causa danys d’alt cost en les nostres façanes, ja que es deterioren ràpidament, s’esquerden, esgrogueeixen, acumulen la humitat interior, i la seva eliminació amb decapants macs de Fakolith es fa necessària, abans de tornar a aplicar un antigraffiti macs adequat.