Les pintures intel·ligents alimentàries – sanitàries tractades amb Tecnologies BioFilmStop (BPR. Art.3), independentment de la seva funció primària com a pintures funcionals (detallades en la seva fitxa tècnica), eviten i inhibeixen el creixement de floridures, llevats, bacterías i biofilm, transformant les superfícies obertes pintables de la indústria (ara focus d’infecció); parets, sostres, paviments, etc., en superfícies actives contra la infecció, que eviten i redueixen dràsticament els següents problemes contaminants i problemes:

  1. FLORIDURES: S’introdueixen ja a través de la matèria primera, utensilis, així com de l’ambient típic del celler, on colonitzen i es multipliquen en paviments, parets, sostres, etc., per després arribar a contaminar circuits tancats, dipòsits, embotellats, etc.El responsable principal en el vi, és el TCA (Tricloroanisol), produït per floridures filaments (Aspergillus, Penicillium, Cladosporium…)
  2. LLEVATS I BACTERIS: Produeixen aromes d’animals, suor de cavall, estable, ratolí, farmàcia, sabor àcid…Són deguts a la presència en el vi de etilfenoles volàtils, a causa del metabolisme dels llevats contaminants, Brettanomyces i Dekkera. Poden produir una afectació sensorial que
    recorda a l’orina de ratolí. També s’associa l’aparició de etilfenoles a bacteris làctics com Lactobacilos i Pedioccus, responsables d’aromes d’hidrocarburs, per causa del TDN (Trimetildihidronaftaleno) degut la degradació dels carotenos del raïm.
  3. MALALTIES LABORALS: Està demostrat que l’exposició permanent a floridures, llevats i bacteris als edificis, causen diversos tipus de micosis i malalties laborals, que van des d’al·lèrgies o molèsties lleus, a greus problemes de salut.