En la indústria vitivinícola i de begudes alcohòliques, el risc de toxinfeccions d’origen microbià és baix degut a les característiques del producte. A causa d’aquest fet, encara no s’apliquen els plans d’APPCC i de neteja i desinfecció amb el rigor exigit en altres indústries alimentàries, la qual cosa fa créixer altres riscos molt importants pel sector.

A continuació us introduïm en la prevenció contra les variacions organolèptiques – Tecnologia BiofilmStop:

Les pintures intel·ligents alimentàries – sanitàries tractades amb Tecnologia BiofilmStop eviten i inhibeixen el creixement de floridures, llevats i bacteris i biofilm, transformant les superfícies obertes pintables de la indústria (ara focus d’infecció): parets, sostres, paviments, etc., en superfícies actives contra la infecció, que eviten i redueixen dràsticament els següents problemes contaminants:

Floridures: s’introdueixen a través de la matèria primera, utensilis, així com de l’ambient propi típic de la bodega, on colonitzen i es multipliquen en paviments, parets, sostres, etc., per després arribar a contaminar circuits tancats, dipòsits…

Llevats i bacteris: Són deguts a la presència en el vi d’etilfenols volàtils. Poden produir un entorbament i augment de l’àcid acètic i una afectació sensorial que recorda a l’orina del ratolí. També s’associa l’aparició d’etilfenols a bacteris lactis, responsables d’aromes d’hidrocarburs per causa del TDN, degut a la degradació dels carotens del raïm.

Malalties laborals: està demostrat que l’exposició permanent causa diferents tipus de micosis i malalties laborals, que poden anar des d’al·lèrgies a grans problemes de salut.