En la indústria vitivinícola i de begudes alcohòliques, el risc de toxiinfeccions d’origen microbià és baix, a causa de les característiques del producte.

A causa d’aquest fet, encara no s’apliquen els plans de APPCC i de neteja i desinfecció (L+D) amb el rigor exigit en altres indústries alimentàries, la qual cosa acreix altres riscos molt importants per al sector, que són:

  1. PREVENCIÓ CONTRA LES VARIACIONS ORGANOLÈPTIQUES: Tecnologia BiofilmStop, un canvi radical
  2. CONTAMINACIONS PER MIGRACIONS TÒXIQUES: Resolt amb pintures amb Tecnologies FoodGrade, BPA Free, FoodTech…

Són dos riscos molt importants que explicarem més en detall en futurs entrades al nostre blog perquè mereixen una explicació profunda pel que poden arribar a fer.

D’una banda la número 1 serveix per prevenir floridures, llevats, bacteris i biofilm.

La número 2 ens explica que les pintures alimentàries són aptes per al contacte amb tot tipus d’aliments i begudes i eviten les migracions tòxiques als aliments.