Ja t’has decidit a donar el pas: Vols aïllar la teva llar…. i ara què?

Segurament has escoltat moltes vegades lo de l’eficiència energètica o els beneficis que ofereix o pot oferir per a tu, de forma econòmica, i al medi ambient, en forma de sostenibilitat del planeta gràcies a l’aïllament tèrmic. Estàs en aquest pas però no saps quin és el procediment a seguir per aïllar de la calor, del fred, d’humitats i de sorolls.

El primer pas lògic és analitzar la càmera d’aire que té la teva vivenda per veure la qualitat i l’estat en què es troba.

Aquest procediment es realitza amb una càmera endoscòpica que ens mostrarà amb detall l’estat de la càmera d’aire així com el seu gruix i sabrem ràpidament si la llar pot aïllar-se amb un mètode d’insuflat de material d’aïllant tèrmic.

Però… què és l’insuflat de material aïllant?

L’insuflat de material aïllant tèrmic és una tècnica que consisteix en introduir aïllant a pressió, en totes les càmeres i cavitats, d’aquells elements de l’immoble sensibles a aïllar de forma tèrmica. És una tècnica que s’utilitza en la rehabilitació energètica d’immobles existentes per aïllament de cobertes, façanes, terres, falsos sostres, …

El material escollit per aïllar la teva llar, que bé pot ser aïllament de celulosa naturalaïllament de llana de rocaaïllament de poliestirè, s’introdueix a través d’unes perforacions que es realitzen prèviament fins a completar la càmera o la quantitat necessària que garantitzi l’aïllament.

Perfecte, quan es triga en aïllar una llar?

L’aplicació aïllant tèrmic amb la tècnica d’insuflat es molt ràpida. En un dia es podria tenir enllestit en pisos de mida estàndard, aïllant la teva llar de la calor, del fred i del soroll de forma ecològica i sense cap tipus d’obra.

El procés consisteix en realitzar un replantejament dels forats necessaris per a què el material es distribueixi de la millor forma possible. A través d’aquests forats, s’insufla el material aïllant a l’interior de la càmera d’aire, mitjançant una màquina pneumàtica. Un cop s’ha emplenat es procedeix a tapar els forats faltant només una petita capa de pintura per dissimular els forats.