En moltes reunions de veïns es parla de la possibilitat d’aïllar l’edifici, però la veritat és que moltes d’aquestes converses es queden en res per no tenir les dades necessàries sobre aquesta mena d’intervencions.

Des de Massich, volem aclarir algunes dels dubtes que poden sorgir en un veïnat en el moment de plantejar-se la instal·lació d’un bon aïllament.

En què consisteix l’aïllament dels edificis?

Consisteix a posar-li un “abric”. Es folra la façana i la coberta amb un aïllant tèrmic i en alguns casos es pot posar doble finestra. Tot això permetrà mantenir la calor dels habitatges, millorarà la insonorització, evitarà corrents d’aire, humitats i sobreescalfament a l’estiu, la qual cosa farà que tothom comenci a gaudir del confort de la seva llar. Un altre aspecte important, seran els beneficis que s’obtenen en les factures de calefacció i aigua calenta.

Què implica el projecte de rehabilitació energètica d’habitatges i de regeneració de l’espai públic?

Que cada comunitat de propietaris i propietàries es connectin al sistema de calefacció de barri i realitzin en la seva comunitat obres per a millorar l’aïllament de l’habitatge.

Per què és un avantatge que el meu edifici i el meu habitatge estigui rehabilitat energèticament?

Suposa tenir una cara nova, amb millors condicions de confort i salubritat, per la qual cosa el valor patrimonial de l’habitatge augmentaria. A més, realitzar les millores en el marc d’aquest projecte europeu, permet comptar amb ajudes molt superiors a les habituals.

En definitiva, et recomanem que analitzis tots els avantatges que té que el teu edifici aquest preparat amb un bon aïllament per a poder gaudir al màxim del teu habitatge sense tenir a final de mes, excessives despeses en la factura.