Fred, gelades, neu…aquestes setmanes és l’única cosa que ens prediu el temps i a Girona l’estem notant considerablement. Amb aquest temporal, el que ve de gust és resguardar-se a casa i sentir la calor de la nostra llar. Però a això se li suma un problema: la despesa energètica i la pèrdua de calor.

Si fa temps que notes que cada vegada has de pujar més els graus de la teva casa per a mantenir la calor, para esment als següents consells que poden ajudar-te a solucionar el teu problema:

  1. Utilitza cortines: unes cortines pesades poden ajudar-te a bloquejar els corrents d’aire. Aprofita per a obrir-les quan surti el sol i tanca-les quan faci mal temps.
  2. Aprofita el sol que entra a la teva casa: no obstrueixis la llum solar amb cap objecte i utilitza els ratitos de sol per a escalfar el costat assolellat de la teva llar.
  3. Tanca les portes de les habitacions que no utilitzis: d’aquesta manera aconseguiràs evitar que l’aire circuli molt, reduint així la pèrdua de calor.
  4. No obstrueixis els radiadors amb peces o mobles: poden veure afectades les seves funcions.
  5. Adequa la teva llar amb edredons i mantes de qualitat: evitarà que necessitis l’ús de la calefacció durant la nit.
  6. Utilitza catifes: aquestes ajuden a evitar la pèrdua de calor a través del sòl. A més, els seus teixits ens ofereixen una superfície més calenta sobre la que trepitjar.
  7. Sella les teves portes: comprova el marc de la teva porta i sota aquesta. Una porta d’escombratge pot solucionar el teu problema.
  8. Tanca bé les teves finestres: assegura’t que les finestres de la teva llar estan correctament tancades i en cas de continuar tenint corrent o fred, instal·la unes contrafinestres.
  9. L’aïllament: comprova l’aïllament de la teva llar i compta amb nosaltres per a aconseguir millors resultats. Solucionarem els teus problemes amb materials naturals i sense necessitat d’obres costoses i llargues.

Aquests petits consells podran ajudar-te en l’estalvi de calefacció i aigua calenta del teu habitatge. No t’ho pensis, utilitza aquests passos i posa’t en contacte amb nosaltres si necessites la mà d’un professional.